hb
 

ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΟΥ ΕΚΛΙΠΟΝΤΟΣ

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Ι. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΡΥΤΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Σας καλοσωρίζουμε σε μια προσπάθεια, που κάνει ο Σύλλογος  της Ελάτης, να γνωρίσουμε σε όσους περισσότερους μπορούμε τις ομορφιές με τις οποίες μεγαλώσαμε και που αγαπήσαμε.

Εμείς που είχαμε την τύχη να έχουμε τις ρίζες μας σ’αυτό το κομμάτι της  Ελληνικής γης και να γεννηθούμε στα χώματα της Ελευθερίας, στη Γορτυνία,  νιώθουμε την ανάγκη να δώσουμε λίγες αδρές πινελιές στον πίνακα της  φύσης και να προσκαλέσουμε κάθε λάτρη του ωραίου και του φυσικού κάλλους, να δώσει στον εαυτό του την ευκαιρία, απ’ όπου και αν βρίσκεται, να γαληνέψει η ψυχή του και να χαρούν τα μάτια του το μοναδικό φυσικό τοπίο.

Ως Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελάτης “ΟΙ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΑΙ” θα είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, όταν επισκεφθείτε την Ελάτη, να μας γράψετε τη γνώμη σας για όσα ζήσετε και τις προτάσεις σας για ό,τι θα βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι.

                                                                     
Κώστας Ι. Σταθόπουλος
Πρόεδρος Συλλόγου, 2010-2014
Φιλοπροόδων Ελάτης Αρκαδίας

 

ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΚΩΝ/ΝΟΥ Ι.ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΟΙ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΑΙ"

ΘΑΝΟΝΤΟΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

 

«Ένας χρόνος πέρασε από τότε που αποφάσισες να περπατήσεις τον δρόμο των αγγέλων. Ένας χρόνος! Όμως, το στοχαστικό σου βλέμα δεν έπαψε να μας κοιτά. Δε θέλεις να ξεχάσουμε ότι πρώτα σκεφτόμαστε και μετά ενεργούμε. Δε θέλεις να ξεχάσουμε ότι στόχος μας είναι ένα ζεστό χωριό. Δε θέλεις να ξεχάσουμε ότι η διαδρομή είναι μία. Αγνή καρδιά, ηθικός νους, συνετές κινήσεις.
Αγαπημένε μας πρόεδρε, ας έχει για σένα ο παράδεισος το τοπίο της Ελάτης που τόσο αγάπησες. Δε σε ξεχνούμε και δε θα ξεχάσουμε!».

Για το Δ. Σ.
Η Πρόεδρος,
Σταθοπούλου Τρισεύγενη, 31/3/2015

 

Ο Πρόεδρος μας Κωνσταντίνος Ιωάννου Σταθόπουλος έφυγε για το αιώνιο ταξίδι.

Συγγενείς, Φίλοι και Πατριώτες είπαν το τελευταίο «αντίο»,

την Τρίτη 1 Απριλίου 2014, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αργυρουπόλεως.

 

ΜΕΡΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΕΚΛΙΠΟΝΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Ι. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

 

Θα θυμάμαι για πάντα την ζεϊμπεκιά που χόρεψες στο χορό του συλλόγου τις προάλλες. Χάρηκα που γνώρισα έναν άνθρωπο με το ήθος, την αγνότητα και τη μαγκιά σου. Καλό ταξίδι Πρόεδρε και σ' ευχαριστούμε για όλα.

// Γιώργος Χατζόπουλος

Αξέχαστε Κώστα, Εξάδερφε. Πρόεδρε του Συλλόγου του χωριού μας. Εύχομαι ο Θεός να σε αναπαύσει εν ειρήνη. Καλό παράδεισο να έχεις. Οι δικοί σου και όλοι εμείς που σε αγαπήσαμε ευχόμαστε ""Αιωνία σου η μνήμη"" Λυπάμαι που βρίσκομαι μακριά και δεν θα μπορέσω να σε χαιρετίσω με τον τελευταίο ασπασμό. Θα σε σκέπτομαι και θα προσεύχομαι ο καλός Θεός να σε κατατάξει εν σκηνές Δικαίων.

//Παναγιώτης Σταθόπουλος

Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος και για όσους δεν ξέρουν δούλεψε εθελοντικά και για το Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης, για τα θύματα βίας σωματεμπορίας, για γονείς και παιδιά. Προσωπικά για μένα στάθηκε στα πολύ δύσκολα Υπέροχος συνεργάτης Άνθρωπος. Θα είναι για πάντα στην καρδιά μας.

//Έλενα Νικολιδάκη

Ο Δάσκαλος έγραψε και αφιέρωσε το παρακάτω ποίημα:


 

Nεκρός είναι αυτός που λησμονιέται, κι εμείς ....τον άνθρωπο...., φίλο..., πατριώτη....., Κώστα δεν θα τον λησμονήσουμε. Δεν θα λησμονήσουμε τον ήρεμο συνομιλητή, τον ιδεολόγο, τον αξιοπρεπή, αυτόν που κατάφερε ο τσάμικος και ο πυρίχειος ανέλπιστα να συνυπάρξουν σε ενα τόσο δα μικρό χωριό, ένα χωριό που μπόρεσε επιτέλους ένα μπουκέτο όνειρα ανθισμένα να τα δεχθεί.

//Γιώτα Γιαννακοπούλου

Πως να βρω τις λέξεις, που πλημμυρίζουν τη σκέψη μου, για ν' αποδώσω το Μεγαλείο της ψυχής σου!! Ησουν ταπεινός, υπομονετικός, τίμιος, ενάρετος, μακρόθυμος, ευγενικός, πολύ γλυκός, αξιόλογος, δημιουργικός, ξεχωριστός, μα πάνω απ'όλα ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ! Ησουνα ΩΡΑΙΟΣ! Σε λάτρεψα και με αγάπησες ΠΟΛΥ και δεν θα σε λησμονήσω ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ Μεγάλε μου Αδελφέ.

//Μαρία Σταθοπούλου-Κωτσάκη

 

Σύλλογος Φιλοπροόδων Ελάτης "ΟΙ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΑΙ", Μητροπολίτη Νικ. 31 Χαλκίδα 34100